Okcategoryrad

Sex för de lyckliga: hur, var med vem

Hur är par nöjda med sina sexliv? Att älska fem gånger om dagen? Går de till tantriska seminarier? Köper du upp alla nya artiklar i vuxenbutiker? Nej, du gissade inte. ELLE-tidningen och sexologen Pascal de Sütter avslöjade några stereotyper.

I dag, när de pratar om sex, pratar de om en mängd saker: komplex, ofyllda fantasier, sökandet efter G-punkten och tekniken för fellatio – i allmänhet om allt annat än lycka. Och förgäves! Trots allt, även om du inte tar hänsyn till en så stor känsla som kärlek, är sex en chans att ge dig själv glädje. För att påminna mänskligheten om detta publicerade psykolog och sexolog Pascal de Sutter en bok som heter ”Sexualitet hos glada människor” och hamnade automatiskt bland pionjärerna, eftersom experter traditionellt kringgår detta ämne.

Pascal de Sutters forskning visar att människor som är nöjda med sitt sexliv inte behöver tillgripa akrobatiska studier. Naturligtvis finns det lika många typer av sexualitet som det finns människor. Men psykologen vågade erbjuda några allmänna framgångsregler. För det första rekommenderar han att inte jaga hög prestanda och föredra kvantitet framför kvalitet. Nästa punkt är tolerans, upp till att acceptera anslutningen på sidan (ordet ”förräderi” för honom låter för negativt). Och slutligen ger specialisten en specifik siffra: två – fyra ”intimitet” per vecka: ”Sex, som ett minne eller en vacker trädgård, behöver vård. Och för att bli lycklig måste du spendera en del av din energi på det. ” Som ett resultat stängs cirkeln: ”Glada människor älskar oftare, och detta gör dem ännu lyckligare!”

Om man och kvinna älskar ofta är detta ett gott tecken. Men om de säkert kan komma igenom perioder utan sex är det inte heller illa! Familjeterapeut Philippe Brenot hävdar att en man måste underkasta sig en kvinnas önskan. Enligt hans logik kommer en kvinna som inte är skyldig att lyda en manlig sexuell reflex att bli lyckligare …

Är det möjligt att vara lycklig alls utan din dos orgasmer? ”En kvinna som är fokuserad på sina orgasmer tror att de är det absoluta kriteriet för lycka. Även om det finns tusentals andra sätt att ha kul ”, – Philippe Breno kyler elden.

Han räknade tre element som var nödvändiga för ett fullständigt sexliv: ”Onani, initiering till sex med en erfaren partner och förmågan att njuta av att kommunicera med varandra, inte bara under samlag.”.

”Västerländska människor vet inte hur de ska leva i nuet”, påminner Pascal de Sutter. – Vi är oroliga för att de kommer att tänka på oss, vi tvivlar, vi är rädda … Och i sängen, som de unga uttrycker det, bry dig inte! ”Håller med den här Philippe Brenot, som regelbundet träffar kvinnor i samråd som inte kan slappna av, eftersom de bara tänker på vad de ska eller inte bör göra. Och avslutningsvis Sophie Kadalens åsikt: ”Lycka är när känsla möter sexualitet att smälta ihop!”