Okcategoryrad

Gifter inte förrän 23 och 13 hemligheter till ett lyckligt äktenskap

Enkla tips från forskare om hur man hittar lycka i familjelivet.

Enligt statistiken har antalet skilsmässor nyligen nått nästan 50%. Och denna trend är särskilt märkbar i europeiska länder, där frågan om att starta familj tas upp med fullt ansvar. Oavsett om du precis har börjat träffa eller redan förbereder dig för nästa stora steg, kommer dessa enkla tips från forskare att hjälpa till att upprätthålla relationer och ömsesidig förståelse..

Försena inte bröllopet

Denna punkt gäller fler män, även om det finns sådana damer som ”härskar” i relationer och föredrar att ta initiativet i egna händer. Enligt amerikanska forskares forskning är siffran 3 ett slags riktmärke. Om ett par har träffat i ungefär tre år har de alla chanser att bygga en stark familj. Men om den utvalda inte vågade presentera ”just den ringen” efter så många års förhållande, då är tyvärr hans avsikter angående dig inte så allvarliga, och han letar fortfarande efter sin idealiska person. Och enligt experter har par som gifte sig efter 32 år en chans att skilja sig under de första åren av äktenskapet. Och allt för att en person i denna ålder redan har utvecklat vissa vanor som inte alla kan komma överens med.

Du ska inte gifta dig före 23

Enligt en studie från 2016 av samma amerikanska forskare delades människor som bestämde sig för att leva tillsammans eller gifta sig före 23 års ålder i nästan 70% av fallen. Anledningen till detta var, konstigt nog, bland annat att få en utbildning. Experter förklarar att de ungdomar som bara hade gymnasial eller sekundär specialutbildning spriddes mycket oftare än de älskare som hade högre eller ofullständig högre utbildning.

Partnern måste vara ungefär din ålder

En studie från 2014 citerar statistik att ju större åldersgapet mellan makar är, desto större är sannolikheten för att de ska skilja sig. Dessutom försäkrar många experter att unga damer som väljer en vuxen man för sina livskamrater förlorar sin attraktivitet över tiden och börjar se mycket äldre ut än sina år. Men en sådan union är tvärtom yngre än representanterna för det starkare könet. De blommar bredvid en ung dam och börjar känna sig mycket mer självsäkra..

Spendera inte alla dina besparingar på en lyxig stor diamantring

Ett dyrt bröllop, som en lyxig ring, är inte en garanti för ett långt liv tillsammans. Forskare analyserade förhållandena mellan många par och kom till slutsatsen att älskare, som till exempel spenderade från 500 tusen till 1 miljon rubel på ett bröllop, lämnades snart in för skilsmässa i 46% av fallen. Men de som var redo att organisera ett bröllop, säg för 300 tusen, skilde sig bara i 17% av fallen. Psykologer säger att samma sak gäller valet av en vigselring. Enligt deras mening, ju större och lyxigare stenen, desto mer sannolikt är en skilsmässa..

Välj en lugn och balanserad person som din följeslagare

Forskare från University of Chicago har funnit att en frisk, balanserad man kan ge ett anständigt liv för sin utvalda, vilket innebär att äktenskapet med honom kommer att vara i många år. Men återhållsamhet av fruar är förresten inte en sådan förutsättning, enligt samma forskare.

Var noga med att legalisera förhållandet

Par som beslutar om ett officiellt äktenskap i 46% av fallen separerar mindre ofta än de som inte ser poängen med att stämpla sina pass. När allt kommer omkring ser män till exempel inte civilt äktenskap som något seriöst och anser sig vara fria och utan skyldigheter.

Lär dig att kommunicera

Psykologer hävdar att de flesta familjekonflikter kan lösas om makar lärde sig att uttrycka sina tankar och önskningar. En studie från 2015 visade att de flesta par helt enkelt inte vet hur man kommunicerar och följaktligen flyttar från varandra över tiden..

Ge varandra lite ledig tid

Var inte för påträngande och försök att behaga den utvalda dygnet runt. För att vara ärlig är det tröttsamt. Och efter ett tag vill jag fly från sådan vård någonstans långt borta. Om till exempel dina trogna säger att han ”inte vill diskutera detta”, lita bara på och avsluta ämnet. Ge din make tid att vara ensam, göra sina egna saker eller njut av tystnad..

Behåll passionen i ditt förhållande

Den amerikanska sociologiska föreningen genomförde en studie och drog slutsatsen att de flesta gifta kvinnor mellan 35 och 45 år medvetet söker relationer utifrån eftersom de saknar sex och romantik hemma. Innan du går in på allt dåligt måste du därför försöka återvända passionen till förhållandet och diskutera med dina betydande andra alternativ som hjälper dig att känna dig älskad och önskad igen..

Var inte rädd för engagemang

Psykologer uppmärksammar att äktenskapet inte är en frivillig samboende som upphör så snart passionen lämnar relationen. Beslutet att starta familj fattas av två vuxna som förstår att de inte bara har rättigheter utan också skyldigheter gentemot sin partner. Makar bör tänka på samma sätt, vilket enligt experter är det viktigaste villkoret för lyckliga familjerelationer..

Hitta gemensamma intressen

Fackföreningar, där partner har samma (eller liknande) intressen och värderingar, delar mycket mindre ofta än de makar som gillar helt motsatta saker och som inte kan komma överens på något sätt, till exempel om att uppfostra barn, upprätthålla en budget och ytterligare planera utgifter.

Lycka bör prioriteras

Det är inte för ingenting som folket säger att ”en lycklig fru är en stark familj.” Psykologer försäkrar att ju mer bekväm en kvinna känner sig i äktenskap, desto starkare blir denna förening. En sådan dam kan också göra sin man lycklig (och det spelar ingen roll att han först var mycket skeptisk till tanken på äktenskap).

Bli inte hemmafru

Forskarna förklarar att de par där båda makarna arbetar och har en mycket bra inkomst är mycket mindre benägna att tänka på det faktum att något inte passar dem och de behöver skiljas. Tvärtom känner de sig säkra på framtiden och på sin utvalda. Men de familjer där en make jobbar till slut utmattning, och den andra föredrar att stanna hemma eller bara gör sig själv, i 51% av fallen beslutar att lämna efter en viss tid.

Separat hushållsansvar

I den moderna världen gäller inte den traditionella ansvarsfördelningen som påfördes oss för flera decennier sedan. Män och kvinnor arbetar på samma sätt och ofta lyckas damer till och med bygga mer framgångsrika karriärer. Därför bör du inte kräva att din make kommer hem från jobbet och börjar ”andra skiftet” i form av städning, matlagning, full service för familjemedlemmar, medan mannen vilar tyst i soffan eller kopplar av vid datorn. Om båda arbetar tillsammans är det i det här fallet nödvändigt att ompröva hushållssysslorna och kanske till och med anställa en professionell person som tar över allt besväret med att städa huset medan du njuter av varandra. Se hur mycket mindre familjekonflikter det kommer att bli!