Okcategoryrad

8 regler för ett lyckligt familjeliv som inte fungerar

Lyckligare livstips att undvika om du vill hålla kontakten

En gång i tiden läste våra föräldrar böcker och tidskrifter om en lycklig familj och följde reglerna. Någon fortsätter att följa dessa punkter och nu, utan att tänka på att världen har förändrats, är reglerna föråldrade och fungerar inte länge. Så det är dags att bryta dem och skapa egna regler för en lycklig familj..

Kira Feklisova

Psykolog-tränare

Äktenskapet måste registreras officiellt

Tidigare behövdes en stämpel i passet för familjelycka och hälsosamma relationer. Sedan lugnade sig båda sidor, slappnade av och skapade en lycklig familj i bilden och likheten … Den genomsnittliga bilden reducerades till födelsen av två barn, köp av ett hus på landet och en bil. Och sedan säkerställdes fullständig lycka. Men dessa principer är nu moraliskt föråldrade. Stämpeln i passet garanterar inte avsked efter ett år, två, tre och sann kärlek och inte ett bekvämlighetsäktenskap. Och barn, en dacha och en bil är bara ett sätt att vara som alla andra..

Sov i samma säng

Ja, kramar för dig närmare. Men om en av partnerna snarkar och den andra kastar och vänder, kan det inte vara fråga om någon hälsosam sömn. Och ohälsosam sömn leder till kronisk trötthet – från livet och från varandra. Den brittiska läkaren Neil Stanley har, som ett resultat av forskning, funnit att par som delar en säng med sina makar är mer än 50% mer benägna att drabbas av sömnstörningar.

Ja, våra föräldrar sov i samma säng och bodde tillsammans i över 30 år. Tidigare levde de enligt principen ”uthärda – bli kär.” Begreppet ”personligt utrymme” fanns inte på den tiden, det fanns ingen överbelastning av information heller. Och att sova i samma säng orsakades mer av brist på alternativ än ett medvetet val..

Aristokrater och kungar sov i separata sovrum med sina fruar, eftersom de behövde hälsosam sömn. Men den ljusare och mer eftertraktade var kärlekens natt, till vilken en kvinna bjöd in en man.

Tillbringa varje semester tillsammans

Här ligger den logiska betoningen på ”var och en”. Ja, gemensamma semestrar kan vara ganska trevliga och romantiska. Men ibland kan du ha en resa med dina vänner, en konstresa, och han har en jakt-, fiske- eller dyktur. Och om du inte delar dessa intressen är det bättre att låta din partner gå ensam och helt fördjupa sig i din hobby än att gå med honom, lida och plåga honom med ditt missnöje. Förresten, en kort separation bara för dig närmare.

Ni måste dela hemligheter med varandra

Hemligheter är hemligheter så att någon inte vet om dem. Och det är absolut inte nödvändigt att det blir en familjehemlighet. Det här kan mycket väl vara din personliga hemlighet. När allt kommer omkring har alla sina egna skelett i garderoben. Vad är poängen med att ta ut dem och skrämma sin partner med dem? Om hemligheten inte har stört dig på länge är det bättre att glömma bort det. Detta gäller särskilt misstag, tidigare relationer och allt som kom innan familjen skapades. Du har redan blivit utvald och älskad. Varför avskräcka en partner annars?

Du måste ha vanliga hobbyer.

Ja, vanliga hobbyer för människor närmare varandra. Men den här hobbyen kan mycket väl gå på bio, teater eller utställningar. Och sedan – flickor till vänster, pojkar – till höger. Du älskar yoga och salsa, och han älskar träningsredskap och cykling. Så var det. Det är ingen mening att bryta dig själv eller honom och tvinga honom att bli kär i en ny hobby. Låt honom cykla i parken, så kan du väl stå i ”hunden med framsidan” -posen just nu och befria huvudet från onödiga tankar. I slutändan är hobbyer ett utmärkt sätt att diskutera och dela dina erfarenheter..

Könsfördelning av roller

Den klassiska rollfördelningen beror som regel på att mannen ligger i soffan, frun förbereder middag. Mannen tillhandahåller ekonomisk stabilitet, och frun tar hand om husets komfort och är engagerad i att uppfostra barn. Det kan väl vara så, men under förutsättning att båda parter är nöjda med detta. Alla är bra. Och ingen känner att han används och livet går förbi. Så snart tvivel och reflektioner dyker upp i ditt huvud om livets mening, liksom irritation med din make och hela världen, har något gått fel i denna könsfördelning av roller. Och det är dags att ompröva och ändra det.