Okcategoryrad

Varför erkänner han inte sin kärlek till mig?

Vi, flickor, hånar våra nära och kära för att de är kalla: de säger, vi har inte tillräckligt med uppmärksamhet, vi hör inte kärleksorden. Men i verkligheten visar män sina känslor på ett annat sätt. på vilket sätt?

Sergey Mikhailenko

Familjepsykologi

Psykolog, specialist i interpersonella relationer

Många kvinnor, under samtal med flickvänner, klagar över att män inte skämmer bort med ömma ord och bekännelser om sina känslor. Om han är tyst, älskar han inte. Men skynda dig inte till panik och tänka ut. Killar vet hur man älskar, de visar bara sin kärlek på ett speciellt sätt: de omger dem med omsorg, ger gåvor, bjuder in till möten och i allmänhet är en mans kärlek lätt att läsa i hans ögon – du behöver bara lära dig att lägga märke till det. Men flickor, som ni vet, älskar sina öron, de behöver komplimanger, verbala uttryck för känslor. Låt oss se vad som förhindrar att bekänna kärlek.

Män är inte sentimentala

Att öppna dina uppriktiga känslor är inte lätt även för en mycket sällskaplig person, det är svårt att hitta ord. Och vad kan vi säga om lakoniska män. Och ännu mer så bör man inte förvänta sig passionerade monologer från en partner som flickor ser i romantiska filmer. För killar – detta är oacceptabelt, inte allvarligt, roligt. Det finns få romantiker. Snarare går män överens om en kväll vid levande ljus eller en promenad i månskenet för att behaga sin älskade.

Titta på gärningarna

Män bevisar sin inställning till sin dam genom gärningar, handlingar. Han har bråttom för ett datum, den första som ringer, är intresserad av dina hobbyer, hjälper till att lösa problem … Titta, så förstår du hur din partner behandlar dig. Även om det är lättare för en kvinna att höra bekännelse.

Jag måste gå till registret?

Det här är en vanlig stereotyp – när du väl har erkänt din kärlek måste du gifta dig. Yttrandet är naturligtvis felaktigt och naivt, men många killar tycker det. Mer exakt måste huvudorden sägas i ett avgörande ögonblick när allt redan har beslutats. Vilket gör att män håller munnen om de av någon anledning inte är redo att legitimera relationerna.

Behöver ömsesidighet

Vad händer om mina känslor inte är ömsesidiga? I själva verket har alla rädslan för obesvarad kärlek, men för en man är det som ett dubbelt slag mot stolthet och personlig åsikt. Och det är till och med obegripligt vad som finns mer i denna berättelse – avvisat förtroende eller sårad stolthet, vilket ger upphov till osäkerhet och misslyckande i efterföljande relationer. Det behöver inte sägas att många män väljer att inte ta risker?

Manlig stolthet

Denna kvinna ska vara mjuk och lydig, och en man – flint! Och hur kan en sådan stolt person ge upp slacken för att avslöja sina verkliga känslor och därmed bli sårbar? Självklart inte! Manlig stolthet är en annan fiende på väg till den älskades hjärta.

Rädd för kvinnors tårar

Och plötsligt, i ögonblicket av erkännande, är den älskade så rörd att hon kommer att gråta av lycka?! Men tårar hos män tenderar att vara förvirrande. Inte förstå hur man ska bete sig just nu förlorar älskaren kontrollen över situationen. Därför gör rädslan att en oskyldig bekännelse kan orsaka obehag för en man och förstöra kvällen honom att undvika detta förfarande..

Det är inte roligt!

En annan rädsla för älskare är att bli förlöjligad. Detta är oftast den bittra upplevelsen av första kärleken, förälskad skola, när pojkens besvärliga bekännelser från flickan följdes av en oväntad reaktion: flin, kritik, skratt. I själva verket kan en tjej i denna form också dölja sina sanna känslor – förlägenhet eller skam. Men minnet av en dålig upplevelse av en kärleksförklaring tillåter inte en vuxen att upprepa det..

Växte annorlunda

De har ännu inte erkänt sin kärlek, för pojkar lär sig från barndomen att vara starka, modiga, beslutsamma, men inte sentimentala och romantiska. Män behövs för skydd, för att erövra nya höjder och inte för kärlek! Detta har redan beställts av naturen, därför är den starka hälften utrustad med emotionellt underskott. Tyvärr förstår de flesta killar genom sin negativa erfarenhet vetenskapen om relationer med det motsatta könet, efter att de redan har brutit skogen – de börjar dra slutsatser.

Pragmatism kommer i vägen

För en man är kärleken allvarlig, av denna anledning erkänner en man sin kärlek, bara 100% säker på sina känslor. En man är pragmatisk, känslor är sekundära, så han vågar tala om en så viktig känsla som kärlek när förtroendet för en partner är absolut och orubbligt.

Glöm det?

Bokstavligen så här: förklaringar om kärlek, ord och känslor är inte så viktiga. Varför prata om känslor? För män kan det vara nyckeln att umgås tillsammans. I det här fallet bör mannen lära sig att uttrycka känslor. När allt kommer omkring, för en kvinna är det extremt viktigt i ett förhållande, så att de inte bara älskar utan också visar sina känslor, pratar om kärlek.